sobota 28. marca 2009

Hand Made :)

Už dávno som vytvoril dve mapky pre výborné staré hry a to pre vga remake Quest for Glory (mapa všetkých lokácií) a mapku sveta Might & Magic 4, štvorčeková mapka pri ktorej vyfarbovaní a prekresľovaní som sa skoro zbláznil.
Teraz si môžete kľudne tieto mapky stiahnuť a umiestniť na svoje weby, jediné čo chcem je, aby pri stiahnuté bolo uvedené, že som ich vytvoril ja, to je všetko.

Na obrázky stačí kliknúť pravým tlačidlom myši a kliknúť na "Uložiť obrázok...", a obrázok sa uloží v skutočnej veľkosti.

piatok 27. marca 2009

AbandonWorld Reborn

abandonworld
S potešením Vám môžem oznámiť, že stránka Abandon World dostala nového administrátora. Zatiaľ ani len netuším, kto po Zarkonovi prevezme administráciu stránok, pretože novinka o novom administrátorovi pochádza z 1. marca 2009.
Môžeme len dúfať, že sa zase tieto nádejné stránky preberú k životu a budú ponúkať zaujímavé staré hry.

Najhoršie staré hry

Zlé hry budú vychádzať v každom období a za každého počasia. Či už je to honba za peniazmi, alebo iba paušálna hra (NHL vychádza každý rok, a je to čoraz horšie, naproti tomu verzia pre Playsation je geniálna). Tak ma napadlo venovať aj takýmto hrám kúsok blogu. Pokúšali ste hrať nejakú hru a nie a nie pochopiť čo jej tvorcovia mali na mysli???

Mne takto utkvela v pamäti mlátička menom Rise Of The Robots. Graficky na rok 1994 nadupaná hra, ktorá okrem peknej grafiky bola totálny odpad. Prečo?
rotr

Pretože hlavný robot (modrý) je animovaný iba z ľavej strany a všetci ostatní roboti zase iba z pravej strany. Takže nehrozilo žiadne preskakovanie a iné akrobatické kúsky. To isté platilo aj pri hre dvoch hráčov proti sebe, vždy musel jeden hráč hrať za modrého robota a druhý hráč si mohol vybrať z ostatných bojových robotov, fakt podarené.
Ďalšou nemenej podstatnou vecou bola náročnosť na PC, predsaj v roku 1994 mala väčšina hracej populácie 386-ku, alebo nič. A na takýchto počítačoch RotR nieje šanca spustiť, to už ste mohli v pohode hrať geniálny One Must Fall.

warcraft2
Ďalšou hrou ktorú som nemal v obľube bol Warcraft 2, (ano, viem, že teraz by ma väčšina ukameňovala) ale W2 nepriniesol, zase okrem grafiky absolútne nič nové oproti Warcraftu 1, alebo Dune 2. Skoro rovnaké misie na oboch stranách, rovnaké jednotky, ktoré sa odlišovali iba graficky, ovládanie prebrané z Command & Conquer, pre mňa bol Warcraft 2 veľmi nudný.

Tak to by bolo k tejto téme zatiaľ všetko.

nedeľa 22. marca 2009

Ako sa zbaviť starých hier

Ak sa Vám po stole, v skrinkách alebo kdekoľvek inde váľajú originálne staré hry a nemáte o ne záujem, môžete sa ich jednoduchým spôsobom zbaviť.

Na stránkach oldgames.sk môžete svoju ponuku poslať administrátorovi stránky (DJ) a dohodnúť sa s ním, takisto som našiel odkaz na "zbavovanie" starých hier na stránkach high-voltage.

Takže ak neviete čo s nimi, máte jednoduchú možnosť poslať ich zberateľom, ľuďom ktorí sa o ne dobre postarajú a ak budú v dobrom stave zarobiť aj nejaké to euro.