sobota 2. mája 2009

DOOM Biblia



Je zaujímavé na čo všetko sa dá na internete naraziť, ešte zaujímavejšia je ale Biblia. Nie hocijaká, ale venovaná legendárnym akčným režbám DOOM 1 a 2.

DOOM Bible je kompletný sprievodca hrou, nájdete tam úplne všetko o hrách, mňa osobne zaujala sekcia "Víte, že..." v ktorej sú vysvetlené pomenovania cheatov a takisto aj názov zbrane BFG 9000 (s ktorým ja nesúhlasím:-).

Ak máte radi DOOMa, tak odporúčam prečítať Bibliu celú, dozviete sa zaujímavé veci a určite dostanete zase chuť nakopať Cyberdemona do zadku.

9 komentárov:

  1. Podle původního design dokumentu, nazvaného též Doom Bible, je opravdu zkratkou BFG míněna Big Fucking Gun. Viz. http://5years.doomworld.com/doombible/doombible.pdf. Nicméně je pravda, že málo věcí z Doom Bible se nakonec do Dooma dostalo. A na druhou stranu např. seznam charakterů (myšleno hlavních hrdinů) byl nakonec použit v Rise of Triad.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ohladaom DOOM Bible, v nej je popísaná skratka BFG ako BIG FRAGGING GUN
    "význam zkratky BFG 9000.......Big Fraggin' Gun" škoda že ROTT dopadol podstatne horšie ako DOOM, a takisto som rád, že žiadny charakter v DOOMovi nebol

    OdpovedaťOdstrániť
  3. @Liso1
    Nikdy som si nepredstavoval, žeby v doomovi bol nejaky charakter... A možno by to bol fajn, si myslim. Aspoň by ste nemali stereotypni pocit, aspoň by sa vždy niečo dialo, nejake tie keci okolo toho a tak...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. no ved v prvotnej faze to tak malo byť, DOOM mal mať príbeh! ale John Romero chcel čistokrvnú akciu, tak sa potom nezhodli a ten druhý odišiel od projektu (snáď si niekedy spomeniem ako sa volal)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. @Liso1
    Jj, já mluvim o původní "Doom bible", tam je popis: BFG 2704 (red). Horrible hallway-scouring weapon. Damages user a bit. Awful
    recoil. BFG stands for "Big Fucking Gun." Safest use: back to wall, distant target.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. aaaaha, ja som zase hovoril o tej na ktorú je odkaz na blogu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. @Liso1
    Na pripomenutie: dizajnerom povodnej "Doom bible" bol Tom Hall. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Excuse for that I interfere … At me a similar situation. Let's discuss. Write here or in PM.

    OdpovedaťOdstrániť