piatok 27. marca 2009

Najhoršie staré hry

Zlé hry budú vychádzať v každom období a za každého počasia. Či už je to honba za peniazmi, alebo iba paušálna hra (NHL vychádza každý rok, a je to čoraz horšie, naproti tomu verzia pre Playsation je geniálna). Tak ma napadlo venovať aj takýmto hrám kúsok blogu. Pokúšali ste hrať nejakú hru a nie a nie pochopiť čo jej tvorcovia mali na mysli???

Mne takto utkvela v pamäti mlátička menom Rise Of The Robots. Graficky na rok 1994 nadupaná hra, ktorá okrem peknej grafiky bola totálny odpad. Prečo?
rotr

Pretože hlavný robot (modrý) je animovaný iba z ľavej strany a všetci ostatní roboti zase iba z pravej strany. Takže nehrozilo žiadne preskakovanie a iné akrobatické kúsky. To isté platilo aj pri hre dvoch hráčov proti sebe, vždy musel jeden hráč hrať za modrého robota a druhý hráč si mohol vybrať z ostatných bojových robotov, fakt podarené.
Ďalšou nemenej podstatnou vecou bola náročnosť na PC, predsaj v roku 1994 mala väčšina hracej populácie 386-ku, alebo nič. A na takýchto počítačoch RotR nieje šanca spustiť, to už ste mohli v pohode hrať geniálny One Must Fall.

warcraft2
Ďalšou hrou ktorú som nemal v obľube bol Warcraft 2, (ano, viem, že teraz by ma väčšina ukameňovala) ale W2 nepriniesol, zase okrem grafiky absolútne nič nové oproti Warcraftu 1, alebo Dune 2. Skoro rovnaké misie na oboch stranách, rovnaké jednotky, ktoré sa odlišovali iba graficky, ovládanie prebrané z Command & Conquer, pre mňa bol Warcraft 2 veľmi nudný.

Tak to by bolo k tejto téme zatiaľ všetko.

4 komentáre:

  1. Ad Wacraft 2 - na první pohled sice nic novýho, ale přece zásadní hra - označování jednotek po skupinách o 9 bylo, ač se to nezdá, pro ovládání revoluční :) Už to nebylo o posouvání hradby jednotek políčko po políčku, ale konečně mohl hráč plánovat a uskutečňovat promyšlenější útoky. No a grafika je samozřejmě k sežrání, a to i dnes.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. podla mna označovanie po skupinách po 9 bolo naplno využité až vo Warcratfte 3, dovtedy nikde, a ano grafika, jedna z vecí na čom Warcraft 2 staval a na čom boli založené recenzie ktoré kritizovali C&C, u mna W2 iba vyplĺňa prázdny priestor medzi W1 a W3

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Liso: no s tym warcraftom si hodne ludi nahnevas ;-)
    Ja osbne som sa cosi nahral W1 (hlavne po sieti) a musim povedat ze ked prisiel W2 bola to absolutna inovacia na poli RTS co sa tyka ovladania, planovania strategie a micromanagementu. Tieto zasadne veci tu ostali vpodstate az doteraz, dopilovane k dokonalosti boli v Starcrafte a W3 ale nebol to taky skok ako W1-W2...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. @DJ
    ja si stale neviem pomoct, ked som prvy krat videl W2 pripadal mi presne tak isto ako W1, iba s SVGA grafikou (a aj ja som sa nahral W1 požehnane, jasanie nad tým čo dokáže vodný elementál narobiť s orkami:), a v porovnani s C&C u mna jednoznacne W2 poraza na plnej ciare (asi za tieto vyroki skoncim upaleny na hranici)

    OdpovedaťOdstrániť