utorok 1. decembra 2009

DotEmu a podobné kur..

Ak by si niekto nevedel doplniť, tak je tam kurvy.

Ale pekne poporiadku, asi týždeň dozadu mi prišiel email od osoby menom Romain TISSERAND, najprv som zaškrkával políčko na odhodenie so spamu, ale letmý pohľad na nadpis "Illegal Ishar 1,2,3 download" mi naznačil, že tento email je určený mne.

Jeho obsah je asi takýto:
Our company, DotEmu, hold all the commercial rights for Silmarils games, including these games. These games are being actively sold on various portals such as GOG.com.

Therefore, these games are NOT abandonware. Please then delete them from your server in the best delays. You can have a list of all the games we hold the rights on at the following URL : http://dotemu.com/index.php?page=catalogue

Do not hesitate to come back to us if you have further questions, and thank you in advance for your collaboration.


Na email som nereagoval, ani som Ishar 1,2,3 neodstránil zo stránok až dodnes, keď už prišiel výhražný email:
This is our second and final warning before sending a cease and desist letter to your registrar and hosting company


Dneškom na stránke nenájdete sériu Ishar, ale ja sa nevzdávam :) a vymýšľam niečo nové (nie, nechcem sa dať na cestu, akou ide DJ s oldgames.sk, tj. odkazovať na gog.com a kupovať hry tam).

Trochu ma trápi prístup stránok ako DotEmu, kupovať licencie na staré hry a potom ich zase recyklovať a predávať. Chápem vidinu peňazí za ktorou sa ženú autori takýchto webov, ale predávať 16 ročné hry? Pochopil by som, ak by bola v peknej farebnej krabici, na cd s klasickým manuálom v ktorom sa museli podľa zadaných kombinácií vyhľadávať slová, potrebné na sprístupnenie ďalšieho postupu v hre, ale toto?

Každý schopnejší používateľ internetu, ktorý vie do googla napísať "ishar download" si hru stiahne behom niekoľkých minút.

Momentálna sa snažím napísať email pánovi TISSERANDovi (hádam Sledge pomôže s anglickým prekladom) a uvidíme či aspoň odpíše, keď sa vie vyhrážať.

4 komentáre:

  1. Jo, s překladem pomůžu. ale jak jsem psal, na celý situaci nevidim nic moc závadnýho ;) Ale každopádně me zajímá, jak budou reagovat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vitaj v klube obtazovanych Liso.
    Ber to z pozitivneho hladiska, ked ti napise pan Tisserand, znamena to ze tvoj web uz ma nejaku prestiz ;-))
    Mna tento pan z dotemu otravoval tiez, az kym som nepostahoval vsetky downloady hier na ktore maju licenciu. Ako si uz spomenul, ja to riesim odkazom na GOG, a to jednak z dovodu partnershipu a za druhe im ako stranke velmi fandim. Je naozaj vela hier ktore sa takto daju zrecyklovat a za lacny peniaz kupit.
    Co sa vsak tyka postupu dotemu s nakupovanim licencii, to uz je na dlhsiu debatu...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vidíš, tá lepšia stránka ma nenapadla, ale osobne si myslím že ten pán Tisserand sedí celý deň pri PC, do googla napíše Ishar download a vyžíva sa v písaní emailov
    čo sa týka recyklovania a lacného nakupovania, stála to je iba stiahnutý software, ak to hodia na CD,DVD a dajú peknú krabicu, budem im fandiť aj ja
    (že ja som si nezaregistroval doménu gog, keĎ ešte fungoval názov gobliiins old games :D)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. I am definitely bookmarking this page and sharing it with my friends.

    :)

    OdpovedaťOdstrániť